Wat te vermijden bij het kopen van kruiden voor de huid

Ik koop liever kruiden die goed zijn voor mijn huid, maar ik weet dat marketeers deze buzzwords kunnen uitbuiten en plantaardige huidverzorgingsproducten kunnen promoten, maar in werkelijkheid worden ze vermengd met andere huidbeschadigende ingrediënten. En verpest je gezondheid.

De reden waarom cosmeticafabrikanten de illusie wekken dat ze zich alleen inzetten om consumenten te voorzien van Lorazepam kopen, biologische producten, is natuurlijk dat ze in feite kleine hoeveelheden introduceren om de kosten laag te houden, maar de verkoop te stimuleren. Koop bijvoorbeeld nooit producten met minerale olie omdat deze giftig en kankerverwekkend is. In feite is minerale olie niets anders dan ruwe olie die er onschuldig uitziet en zoet ruikt.

Het is echter onwaarschijnlijk dat u ooit een natuurlijk huidverzorgingsproduct zult krijgen dat op geen enkele andere manier is verwerkt dan door fruit of groente op uw lichaam te wrijven. Dit hoeft niet per se slecht te zijn, want soms kan de wetenschap een product verbeteren. Als het op kruiden aankomt, is het gebruik van een extract krachtiger dan het gebruik van het hele kruid. Dus hoewel je misschien geen 100% puur product krijgt, is het niet echt een bedreiging voor de gezondheid van je huid.

U kunt ook voelen dat uw huidconditie drastisch is verbeterd dankzij de werkzaamheid van kruidenextracten.

Dus welke ingrediënten moet je vermijden bij het winkelen voor huidverzorgingsproducten?

7 ingrediënten om te vermijden

Producten die bijproducten zijn van het benzinedestillatieproces, zoals vaseline, paraffine en minerale olie. De meeste ouders zouden er bijvoorbeeld nooit aan denken om hun baby in te smeren met benzine om van hun droge huid af te komen, maar met slimme reclame en valse informatie aarzelen ze niet om hun baby in te smeren met minerale olie – babyolie! Olie die in de huid wordt gewreven, verstopt de poriën en hoopt gifstoffen op in het lichaam.

Helaas worden parabenen in de meeste huidverzorgingsproducten aangetroffen en zijn ze in verband gebracht met hormoonverstoring omdat ze de effecten van oestrogeen nabootsen. Net als aardolie is het ook kankerverwekkend.

Fenolen en carbolzuren worden ook veel gebruikt in huidverzorgingsproducten. De stof is zeer giftig en is gevolgd door ademhalingsinsufficiëntie, coma, convulsies, verlamming en instorting van de bloedsomloop.

Toen de media berichtten dat acrylamide, bekend als een kankerverwekkende stof, in fastfood werd aangetroffen, ontstond er veel ophef. Maar wist je dat je het kunt vinden in huidverzorgingsproducten, vooral voor handen en gezicht?

Natriumlaurier, laurylsulfaat en natriumlaurethsulfaat zijn allemaal synoniemen. Er is vastgesteld dat het bijtend is, hoewel het kankerverwekkende risico nog niet is vastgesteld. Het breekt de bescherming van de huid af tegen agressieve chemicaliën in het milieu. Het is een veelgebruikt ingrediënt in reinigingsmiddelen voor zwaar gebruik die worden gebruikt om motoren te ontvetten en garagevloeren schoon te maken.

Wat dacht je van wat wierook? Iedereen wil toch lekker ruiken? Parfum bestaat gemiddeld uit 100 verschillende chemicaliën. Er zijn zoveel chemische ingrediënten dat ze niet eens op de ingrediëntenlijst staan! In de parfumindustrie hebben fabrikanten keuze uit 2.600 chemicaliën. Deze synthetische verbindingen zijn chemicaliën met een laag molecuulgewicht. Dit betekent dat ze gemakkelijk door de huid worden opgenomen. Ze zijn ook afgeleid van aardolie.

3 goede ingrediënten om te gebruiken

Shea boter. Ondanks zijn naam is dit geen boter in de gebruikelijke zin. Vettig, zout of oneetbaar. Het doet wonderen voor zaken als het verminderen van striae, bruine vlekken, inconsistente pigmentatie en huidontsteking. Het is een natuurlijk verzachtend middel. Een ander natuurlijk verzachtend middel, babassu, kan veilig worden gebruikt om de gevoelige huid rond de ogen te verzachten. Avocado-olie hydrateert de huid en stimuleert de aanmaak van collageen.